item5
paginakop3b

Extra Informatie

m7

LANCIER INTERNATIONAL BV Vosboerweg 22 - 7556 BS  Hengelo Ov. - Tel. (0031)(0)74 2916899 - Fax (0031)(0)74 2425988 - email: info@lancier.nl

Verklaring van de symbolen m.b.t. reiniging / wasadvies (voorzover van toepassing op onze meubelstoffen)

wassymbolen

Afkortingen van de samenstelling van gebruikte textielvezels:

AC

=

acetaat

CO

=

katoen

LI

=

linnen

PA

=

polyamide / nylon

PC

=

polycarbonaat

PE

=

polyethyleen

PES

=

polyester

PL

=

polyester

PP

=

polypropyleen

PU

=

polyurethaan

SE

=

zijde

VI

=

viscose

WM

=

mohair

WO

=

wol

WV

=

scheerwol

Adviezen voor onderhoud, reiniging en evt. vlekkenbehandeling

Eigenschappen van vlak geweven stoffen:

Vlakgeweven stoffen bieden de grootste variatie aan bindingsuitvoeringen. In veel vlakweefsels wordt een combinatie van verschillende vezel- of garensoorten toegepast om tot het gewenste dessin en de gewenste kwaliteitsnormen te komen.
Sommige stoffen kunnen bij ingebruikname gaan pillen. Een verschijnsel waarbij aan het stofoppervlak kleine propjes samengeklonterde vezeluiteinden zichtbaar worden.
Dit verschijnsel is van tijdelijke aard en meestal verdwijnen deze propjes vanzelf in het gebruik.

Eigenschappen van chenille stoffen:

Chenillegarens ontstaan door rondom een dikker garen pluizige garens aan te brengen die een pooleffect geven. Deze staan in alle richtingen en geven de vlakgeweven stof een zachtere en vollere grip. Door de invloed van lichaamswarmte, -druk, -vochtigheid en luchtvochtigheid kan de stof gaan pletten en kunnen zichtbare veranderingen in de chenille stand plaatsvinden. Deze zogenaamde gebruikseffecten door de reflectie van licht zijn typische eigenschappen van chenillestoffen die inherent zijn aan het artikel en absoluut geen afbreuk doen aan de kwaliteit, cq. verkorting van de levensduur.

Eigenschappen van poolstoffen:

Door de invloed van lichaamswarmte, -druk,
-vochtigheid en luchtvochtigheid kan de stof gaan pletten, de poolstand plaatselijk wijzigen, en van aspect veranderen; deze zogenaamde gebruikseffecten door de reflectie van licht zijn typische eigenschappen van poolstoffen die inherent zijn aan het artikel en absoluut geen afbreuk doen aan de kwaliteit, cq. verkorting van de levensduur.

Net als alle andere materialen die in het dagelijks leven worden gebruikt, moeten ook meubelstoffen regelmatig worden verzorgd, omdat ook hier sprake is van voortdurende vervuiling door gebruik en binnenhuismilieu. Wanneer beklede meubelen op de juiste manier onderhouden en gereinigd worden zullen zij langer hun gebruikswaarde behouden.

Onderhoud:

Door de stof regelmatig met een zachte borstel op te borstelen, of met de speciale meubelborstel op de stofzuigermond uit te zuigen, krijgt vuil geen kans zich in het doek op te hopen en dit aan te tasten. De zuigmond checken op scherpe randjes of bramen. Bij poolstoffen altijd met de vleug mee borstelen/stofzuigen. Daarna eventueel afnemen met in water (moet vooraf gekookt hebben i.v.m. neerslaan van de kalk) gedompelde en goed uitgewrongen zeem. Goed laten drogen voor gebruik!
Over het algemeen geldt: regelmatig stofzuigen, 3 maandelijks afhankelijk van het gebruik nat afnemen, met name de intensief gebruikte delen, en jaarlijks of 2-jaarlijks professionele reiniging.
Opm.: zand is een killer voor meubelstof en vlekwerende coatings !!

Vlekverwijdering:

Vlekken van buiten naar binnen opdeppen en proberen te verwijderen met gekookt lauw water. Overtollig residu opnemen met een lepel. Laat de stof naderhand goed drogen alvorens er weer gebruik van te maken.
Niet behandelen of later behandelen is 10 keer beter dan verkeerd behandelen!!
Bij niet verwijderbare vlekken de website van James vlekkenverwijderaar raadplegen: www.james.nl

of bellen met de James vlekkenlijn: 077-3278007.

VORIGE PAGINA

Algehele reiniging:

Voor algehele reiniging adviseren we u de vakman te raadplegen. Professionele reinigers in uw woonomgeving zijn op te vragen via de:

Stichting Waarborg Tapijt & Meubelreiniging, Postbus 311, 5900 AH Venlo, tel. 077-3270117, website www.swtm.nl

VORIGE PAGINA