paginakop3b
m4

LANCIER INTERNATIONAL BV - Kariboelaan

Innovatieve technologie:
Het verbinden van verschillende materialen

Climatex staat voor klimatiserende en recyclebare, respectievelijk composteerbare textielproducten.  Ze compenseren temperaturen, reguleren vocht en hebben een lange levensduur. Climatex is een innovatieve technologie voor duurzame materialen.

Unieke effecten:
Contactpunten en tussenruimte

De grondstof van de toekomst:
Volledig recyclebaar voor het gebruik

climatex

de stof voor een goed gevoel

climatexli
climatexmi
climatexre

UNIEK - GEZOND - DUURZAAM

textielschraube1
textielschraube2
textielschraube3

Textielschroef

De “Textielschroef” verbindt natuur- en kunstvezels tot een uitzonderlijk product.
Door de combinatie van contactpunten en tussenruimte van de materialen ontstaan er unieke effecten. De “textielschroef” kan door een wereldwijd industrieel gevestigd proces opgelost worden en garandeert zo 100% recyclebaarheid.

textilschraube
temperatuurbalans

Temperatuurbalans

De absorptiekracht van kleuren is een alledaagse ervaring bijvoorbeeld bij door de zon verwarmde autostoelen. Climatex stoffen transporteren de warmte en warmtestraling extreem goed. De stoffen passen zich snel aan de lichaamstemperatuur aan, zorgen daarmee voor een goede bloedcirculatie tijdens het zitten en een normale polsslag.

Vochtvermindering

Natuur- en kunstvezels worden zo met elkaar verweven dat er in het weefsel een capillair effect ontstaat. De capillairen nemen het vocht snel op en voeren deze af, waardoor het oppervlak droog blijft.

vochtreductie

Energiezuinigheid

Stoffen met verwarmend en koelend effect brengen wisselende omgevingstemperaturen in balans. Door dit effect creëren Climatex stoffen een comfortabel gevoel, zonder energie te verbruiken. Zo kunnen de energie kosten voor verwarming of koeling worden gereduceerd.

energiebesparing

Beschermende werking

Vlammen doen kunstvezels smelten. Het raster van natuurvezels behoudt zijn structuur en neemt de residu’s op. Een fenomeen dat door een slim gebruik van grondstoffen een brandvertragende werking heeft welke vele malen hoger is dan de norm door de markt vereist.

bescherming

Veiligheid voor de toekomst

Een wereldwijd in de industrie beproefd proces garandeert dat de materialen zuiver naar soort worden gescheiden. Met de intelligente structuur uit de gegenereerde grondstoffen creëren Climatex stoffen hun toekomst zelf.

toekomst